FRANCESC BURRULL

Francesc Burrull Ill
(Barcelona, 1934 - Vilanova, 2021)
era un Músic, Compositor,
Arranjador i Pianista
que va ser essencial per
la Cançó i el Jazz a Catalunya.

Pioners del Dixie

Yerba Mate van ser de les primeres bandes catalanes que van portar el Dixie a mitjans dels seixanta. ‘Tuset Street’ es va publicar el 1967, i no he trobat vinculació amb el film del mateix nom, de Jordi Grau i amb Sara Montiel de 1968.  És un vinil de 45rpm amb quatre temes, Tuset Street (Burrull, Càceres,Crespo), Pepa (Càceres), Royal Garden Blues (Williams) i  la tradicional ‘Cuando los santos vienen marchando’. Les fotos i el disseny són de Lloria i Avallone, editat per Sonoplay.
 

Tuset Street, un carrer modern dels anys 60 a l’estil del londinenc Carnaby, on es trobaven la ‘gauche divine’ i la mítica Cova del Drac. Pel que fa al grup, el components de Yerba Mate es van integrar a l’anomenada Ona Laietana, un moviment d’artistes eclèctics com Sisa, Gato Pérez, Pau Riba, etc i d’altres al grup de Terrassa ‘La meva generació’, segons llegim al blog vinilosa45rpm.blogspot.com.

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta Web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Al fer clic a Acceptar, accepta fer servir aquestes tecnologies.    Més informació
Privacidad